• Blog
  • Beneficiile meselor de birou reglabile

Blog Beneficiile meselor de birou reglabile

Citești acest articol în timp ce stai în picioare lângă masa ta de birou? 😊

Știm deja că activitatea fizică este benefică pentru noi și ar fi bine să evităm sedentarismul. Unii asociază deja sedentarismul cu cele 8 sau mai multe ore la lucru șezând pe un scaun și încearcă să găsească soluții pentru a evita acest lucru pentru a-și proteja sănătatea.

Norocul fiecăreia dintre noi este faptul că mesele de birou reglabile pe înălțime devin din ce în ce mai cunoscute și promovate. Aceste mese ne dau posibilitatea de a ne menține activi și productivi prin schimbarea continuă a poziției de lucru alternând între șezând pe scaun în statul în picioare.


Iată câteva beneficii a utilizării unei mese de birou reglabil:

  • Statul în picioare reduce riscul de creștere în greutate și obezitate – exercițiile sunt cele mai eficiente în arderea caloriilor, dar alegerea să stai pe picioare în timp ce lucrezi în loc să stai pe scaun poate fi de asemenea benefică. Prin aceeași timp petrecut în picioare pe care l-ai petrece șezând pe scaun arzi 170 de calorii. Astfel ai posibilitatea de a arde aproape 1000 de calorii în plus pe săptămână.
  • Utilizarea unui standing desk reduce nivelul de zahăr din sânge – nivelul zahărului în sânge crește mult după mese, astfel stând în picioare timp de 180 de minute după masă de prânz reduce creșterea nivelului de zahăr cu 43% în comparație cu statul pe scaun pentru aceeași perioadă de timp.
  • Statul în picioare reduce riscul de boli de inimă – timpul petrecut pe un scaun dăunează grav sănătății inimii, chiar și o oră de exercițiu intens nu poate compensa efectele negative ale unei zile întregi petrecute pe scaun.
  • Birourile reglabile aparent pot reduce durerile de spate – durerile de spate sunt cele mai frecvente probleme întâmpinate în rândul muncitorilor din office. Prin mai multe studii s-a dovedit că participanții au simțit ameliorarea durerilor lombare cu până la 32% după câteva săptămâni, iar durerile de cervicale au avut o îmbunătățire de 54% după numai 4 săptămâni.
  • Birourile reglabile îmbunătățesc cheful și nivelul de energie – Într-un studiu de 7 săptămâni, participanții care au folosit birourile reglabile au raportat mai puțin stres și oboseală decât colegii care au rămas așezați pe scaun întreaga zi. În plus, 87% dintre cei care folosesc birouri reglabile au raportat o vigoare crescută și energie crescută pe parcursul zilei.
  • Birourile reglabile stimulează productivitatea – având în vedere că statul în picioare îmbunătățește starea de spirit și energia, productivitatea și concentrarea sunt stimulate în același timp. În momentul în care simți că nu mai ești atât de productivă, schimbă-ți poziția, ieși din starea de confort și vei vedea cum recapeți starea de bine.

Reducerea timpului sedentar poate îmbunătății sănătatea fizică, metabolică și chiar mentală. Acesta este motivul pentru care a sta mai puțin în șezut și a sta mai mult în picioare este o schimbare atât de importantă a stilului de viață.

Dacă intenționați să începeți utilizarea unei mese de birou reglabile, vă recomandăm pentru început să vă împărțiți timpul 50% timp în șezut și 50 % timp în picioare.

Nu exagera la început. Oricât de sănătos poate fi poziția de stat în picioare trebuie să acorzi timp de adaptare pentru corpul tău. Obișnuiește-ți picioarele treptat de noua poziție ca să eviți durerile de picior și alte probleme de sănătate care pot apărea odată cu suprasolicitarea picioarelor.

O masă reglabilă  nu rezolvă toate problemele. Alege și un scaun ergonomic performant pentru a menține o postură sănătoasă și în timpul șezutului. Pentru sănătatea coloanei vertebrale, ambele poziții trebuie să fie cât mai aproape de pozițiile recomandate de specialiști.

A venit timpul să iei o poziție, tot ce ai nevoie pentru biroul tău ideal poți găsi la Maren: https://bit.ly/mese-reg-maren