• 0
Dining/Horeca

6 sfaturi pentru a prelungi viața scaunului tău

De câteva săptămâni viața noastră a tras frâna de mână și ne-a obligat să stăm mai mult timp în casele noastre. Suntem siguri că strălucește deja toată casa, praful este șters și din zonele greu accesibile, hainele au fost spălate de prea multe ori, dar oare la scaunul tău te-ai gândit?

Venim în ajutorul tău cu câteva recomandări:

    1.  Ca prim pas uită-te sub scaun și strânge toate șuruburile pe care le vezi. Vei avea nevoie doar de o șurubelniță. Scaunele sunt compuse din mai multe piese care sunt încărcate constant de greutatea corpului nostru, astfel șuruburile care le țin împreună se slăbesc. Nu așteptați până când acestea cad și eventual dispar în urma aspirării, deoarece lipsa unui singur șurub poate cauza accidente neașteptate și mai ales neplăcute
    2.  În al doilea pas verifică dacă scaunul scârțâie. În cazul în care scaunul este sănătos, acesta nu ar trebui să scârțâie. Dacă totuși auzi sunetul deranjant, înseamnă că undeva suprafețele metalice se ating, o problemă tipică la scaunele cu mecanism de balans. Localizați sursa și tratați-l cu spray tehnic lubrifiant WD-40. Acesta va ajuta să scăpați de zgomotul deranjant și în același timp va prelungi viața scaunului.
    3.   Al treilea pas este verificarea rolelor scaunului: dacă folosești scaunul pe covor, acesta sigur a adunat scame și murdărie de-a lungul folosirii. Vei observa, că rolele nu se mai rotesc atât de ușor sau deloc când te împingi de la masa de birou. În cel mai bun caz sunt doar ușor murdare și necesită puțină curățare (scos scame si aspirare) sau pot fi atât de uzate și murdare, încât este recomandată înlocuirea lor cu niște role noi.
    4.  Dacă ai înlocuit rolele vechi, merită să eviți situația anterioară neplăcută investind într-un covor special conceput pentru scaune de birou. Acesta înlătură posibilitatea de uzură a pardoselii și asigură o mișcare mai bună pe covor, iar suprafața este ușor de curățat.
    5.  Următorul pas este tapițeria: în cazul în care scaunul este din material mesh ( plasă ), piele sintetică sau piele naturală, ai o treabă foarte ușoară, cu o cârpă umedă ștergi șezutul și spătarul. Dacă șezutul și spătarul sunt tapițate cu stofă, începe cu aspiratorul, după care recomandăm folosirea unui produs special conceput pentru materiale textile. O cantitate uimitoare de murdărie se poate aduna de-a lungul anilor pe scaunul tău.
    6.  Nu uita nici de brațele și de picioarele scaunelor, care pot fi șterse cu o cârpă umedă.

Acestea sunt pașii către un scaun sănătos și un utilizator fericit. Dacă întâmpini probleme mai grave, nu ezita să ne contactezi pentru sfaturi sau ajutor rapid!

CITEȘTE ȘI...

Scaune Ergonomice

Noul webshop Maren

  • 5 min
  • 19/06/2019