• 0
Scaune Ergonomice

7+1 aspecte importante în alegerea unui scaun de birou

 

     Alegerea unor scaune ergonomice crește productivitatea angajaților și reduce riscul apariției problemelor de sănătate. Atunci când pornești în căutarea scaunului de birou perfect pentru tine sau pentru angajații tăi, trebuie să iei în considerare unele aspecte cheie care pot face diferența.

     Noi îți prezentăm 7 aspecte importante care te vor ajuta să afli cum să alegi scaunul cel mai potrivit pentru activitatea pe care o desfășori. Iată așadar răspunsul la întrebarea care te frământă: cum să aleg un scaun potrivit pentru birou?

    1. Șezutul scaunului trebuie să aibă o adâncime adecvată

Dacă scaunul nu are o adâncime corespunzătoare pentru șezut, înseamnă că acesta nu este ergonomic. Un șezut prea adânc sau prea mic contribuie la apariția stării de oboseală în picioare, împiedică circulația sanguină și creează o stare de amorțeală, care pe măsură ce trec orele, duce la pulsații dureroase în zona posteriorului.

    1. Înălțimea reglabilă a șezutului

Atunci când alegi scaunul pentru birou trebuie să te asiguri că acesta are o înălțime corespunzătoare, astfel încât să nu adopți o poziție incomodă sau încovoiată. Genunchii trebuie să fie într-un unghi de 90 de grade, iar tălpile trebuie să atingă integral podeaua.

    1. Suport lombar reglabil

Un scaun ergonomic trebuie să ofere susținere lombară și să urmeze forma naturală a coloanei.  Ideal este suportul reglabil care poate fi ajustat conform nevoilor utilizatorului.

    1. Brațe reglabile

Brațele scaunului ales trebuie să fie reglabile pentru a asigura unghiul perfect al umerilor, deoarece după ore îndelungate de muncă brațele și umerii obosesc și apar pulsații dureroase la nivelul acestora.

    1. Spătar activ

Spătarul activ înseamnă, că acesta te însoțește în fiecare mișcare, dar în aceeași timp, îți oferă și suport, fără să-l observi. Dacă vrei să stai drept, poți bloca spătarul într-o poziție favorabilă ție, dar în momentul în care vrei să te miști, îl deblochezi, astfel ești liber să te lași în spate mai mult sau mai puțin, după bunul plac.

    1. Spătar “mesh”

Spătarul din “mesh” este moale, confortabil și lasă corpul să respire. Acest material este fiabil și se mulează ușor cu forma corpului.

    1. Tetieră reglabilă

Dacă tetiera unui scaun nu este reglabilă acest lucru duce la sprijinirea incorectă a gâtului și la o poziție incorectă ce duce la dureri la nivelul coloanei cervicale și formarea spondilozei.

+1 Furnizor de încredere

Alege un furnizor care oferă consultanță în alegere, scaune pentru testare și garanție reală fără întrebare.

CITEȘTE ȘI...