• Blog
  • 3+1 trucuri pentru a menține longevitatea scaunelor de birou

Blog 3+1 trucuri pentru a menține longevitatea scaunelor de birou

Dacă îți îngrijești corect mobilierul de birou te vei bucura mai mult timp de el! Scaunele de birou fac parte din viața noastră în munca de zi cu zi când ne aflăm în fața laptopului. Dar cum trebuie procedat pentru a-l păstra într-o stare bună de funcționare cât mai mult timp?

  1. Curățarea scaunului va asigura igiena și longevitatea sa. Scaunele sunt confecționate dintr-o varietate de materiale și țesături: piele naturală, ecologică, poliesteri, diferite amestecuri de materiale etc.

Scaunele de birou tapițate cu material textil vor necesita o curățare profundă, cu un aspirator de mare putere astfel încât să fie eliminate urmele de praf sau mizerie care s-au impregnat în material. Ulterior, se poate șterge cu o cârpă umedă, înmuiată în apă caldă, după care materialul se lasă să se usuce singur fără a se interveni cu o sursă de căldură. Scaunele tapițate cu mesh sau stofă se curăță cu soluții speciale ce se găsesc în magazinele de profil. 

Scaunele din piele naturală sau ecologică au un alt tratament. Scaunul din piele naturală se aspiră cu un aspirator de putere mare însă folosindu-se o perie fină pentru acesta. Următorul pas este să ștergeți materialul cu un burete umed, după care să-l uscați prin ștergerea cu o lavetă uscată, moale. După această operațiune se pot aplica soluții speciale, pentru acest tip de piele, ce pot fi găsite sub formă de spray, cremă, spumă, detergent lichid. Întreținerea scaunelor din piele ecologică este similară cu cea pentru piele naturală, însă la final materialul se va curăța cu soluții speciale pentru piele ecologică.

Un alt element al scaunelor ce necesită curățare este componenta din oțel cromat sau nichelat, acesta se va curăța cu soluție specială, ce se găsește, de asemenea, în comerț.

  1. Înlocuirea și curățarea roților necesită o atenție suplimentară. Roțile se freacă constant de covor, parchet sau alte tipuri de materiale pe care rulează și se pot murdări foarte repede. Verificați dacă la roți există o aglomerare de murdărie și dacă este îndepărtați-o. Apoi aplicați spray de silicon pentru a ajuta ca roțile să fie lubrifiate.

În cazul în care ați identificat defecțiuni la roți nu trebuie să schimbați tot scaunul. Pot fi schimbate roțile. Se găsesc în comerț, doar dimensiunile acestora sunt necesare, sau puteți apela la furnizorul de unde ați achiziționat scaunul.

  1. Verificați șuruburile! Deoarece asupra scaunului se exercită o presiune constantă șuruburile pot ceda, adesea. Însă dacă observați că ele se desprind luați o șurubelniță și începeți să le strângeți, iar dacă șurubul nu mai funcționează înlocuiți-l.

Din când în când este bine să ungeți zona articulațiilor scaunului cu ulei special pentru așa ceva. Astfel veți evita să ascultați scârțâitul scaunului.

+1 Respectați greutatea maximă ce poate să o susțină scaunul, conform indicațiilor producătorului, pentru a evita să se deterioreze pistonul principal.

Întreținerea scaunelor de birou, atât pentru adulți cât și pentru copii,  nu este un lucru greu. Devine mai complicat atunci când apar probleme de ordin tehnic și este nevoie de ajutorul specialiștilor. La Maren beneficiezi de ajutor din partea specialiștilor pentru înlocuirea sau repararea pieselor cu piese originale, rezistente și de calitate superioară. Maren oferă pe lângă servicii de înlocuire a pieselor și întreținere și servicii de inspecții periodice stabilite.