• Blog
  • 5 sfaturi despre cum să amenajezi o sală de conferințe

Blog 5 sfaturi despre cum să amenajezi o sală de conferințe

      Sălile de conferințe sunt un element foarte important în cadrul oricărei clădiri de birouri sau în oricare mare hotel. În zilele noastre, sălile de conferințe – folosite pentru ședințe, întalniri sau diferite evenimente, trebuie să aibă o indentitate și un design aparte, care să susțină funcțiile acestora și să raspundă eficient cerințelor acestui tip de sală.  Sălile de conferințe amenajate cu bun gust vor găzdui evenimente dintre cele mai diverse și de aceea modul de amenajare este esențial. Pentru asta există diferite piese de mobilier și accesorii dedicate acestui tip de spațiu.

      La amenajarea unei săli de conferințe sau de evenimente trebuie să luăm mereu în considerare câteva aspecte foarte importante și anume cum se poate creea un spațiu propice discuțiilor, cum se poate îmbina confortul cu funcționalitatea într-un cadru care să fie în același timp elegant, ce elemente de mobilier sunt cele mai potrivite și cum să fie ele dispuse în spațiu. În cele ce urmează, Maren îți propune câteva idei bune de pus în practică.


Design simplu și elegant

     Când e vorba de săli de conferințe nu vei da niciodată greș dacă vei alege un design simplu și elegant. Când te gândești sa faci această alegere și ai nevoie de puțin ajutor, nu uita că este un specialist de încredere care te va ajuta mereu – Maren, care îți va propune câteva idei pentru alegerea mobilierului. Pentru ca o sală de conferințe nu e nimic fără mesele și scaunele potrivite.

Alegerea mobilierului potrivit

      La o masă Tipper Classic, cu design și culoare neutre, poți asocia o mare diveristate de scaune. Sala va arăta minunat cu o astfel de masă și partea cea mai bună e că aceasta se potrivește de minune cu orice tip de scaun și cu o gamă largă de culori.

Tipul de scaun

      Scaunul este cel mai important element dintr-o sală de conferințe. În orice spațiu și orice design va conta mereu forma și culoarea scaunului. Îți propunem câteva modele. Ce părere ai de modelul Leo V, Boss V, Magix sau Donald V? Acestea sunt doar câteva dintre diferitele modele de care dispunem și le poți personaliza în funcție de sala ta de conferințe.

Culoarea potrivită

      Poți alege culoarea potrivită din gama ce o avem pregătită pentru tine – stofă, piele sintetică sau piele naturală, pentru că o masă de o culoare galben pal are nevoie de niște pete de culoare în formă de scaune confortabile, de exemplu scaunul Keo V. S-ar putea totuși să te vezi în fața unei decizii greu de luat. Dar noi te ajutăm să faci alegerea potrivită atât din punct de vedere al designului, cât și din punct de vedere a funcționalității și a ergonomiei.

Amenajarea spațiului

      Printre cele mai inspirate moduri de a amenaja o sală de conferințe se numără configurația tip teatru, care simulează sala de teatru, configurația literei U, una dintre cele mai des întâlnite, amenajarea tip boardroom (sală de ședințe), amenajarea tip banchet, favorabil lucrului pe echipe, iar acestea sunt doar câteva. Dar până să ajungi la amenajare, primul pas e alegerea pieselor de mobilier. Pentru asta te așteptăm cu drag să consulți ofertele ce ți le-am pregătit.