• Blog
  • Experiența SpinaliS

Blog Experiența SpinaliS

     Dacă faci parte dintre persoanele care își desfășoară munca la birou, înseamnă că îți petreci cea mai mare parte a vieții tale pe un scaun. Din moment ce ai o viață sedentară din cauza muncii la birou trebuie să compensezi acest lucru cu o experiență zilnică despre cum să stai corect pe scaun. Noi îți vom dovedi că statul pe scaun, însă nu pe orice scaun, poate fi complet diferit atât din punct de vedere calitativ cât și benefic pentru menținerea sănătății coloanei vertebrale.


Obiceiul statului pe scaun, o comoditate

     Atunci când vrem să stăm jos, pe scaun, cei mai mulți dintre noi ne gândim să ne așezăm comod pe un scaun și anumite componente ale scaunului, șezutul și spătarul, ne vor menține corpul într-o poziție corectă. Scaunele tradiționale nu sunt adecvate pentru a sta mult pe ele deoarece:

  • sunt concepute doar să sprijine confortabil corpul;
  • datorită acestui sprijin, mușchii spatelui devin mai slabi și nu susțin coloana vertebrală corespunzător;
  • această poziție relaxată nu este deloc sănătoasă pentru corpul uman, oricât de confortabilă ar fi;
  • posibila mișcare a coloanei vertebrale pe scaunele tradiționale este foarte inegală, în mare parte este limitată între a 4-a și a 5-a vertebră (cele patru vertebre inferioare sunt imobile);
  • există un risc foarte mare de durere lombară care poate fi cauzată de hernia de disc.

Ce putem face pentru un șezut sănătos? 

     În mod normal se spune că ar trebui să stăm cât mai puțin pe scaun.Desigur, acest lucru este greu de realizat la birou, așa că exercițiile de mișcare din oră în oră sunt cele mai recomandate. Dar să fim sinceri, majoritatea dintre noi nu le facem, fie că nu avem timp, fie că uităm sau practic din comoditate. Prin urmare, încercăm să rezolvăm problema cumpărând un scaun ergonomic, dar acesta nu oferă mult mai multă ergonomie decât orice alt scaun rotativ tradițional. Chiar dacă beneficiază de mai multe opțiuni de ajustare, tot ceea ce pot oferi este un sprijin și mai bun al corpului nostru. Acest lucru nu este benefic sănătății noastre. Deci care este soluția?

Cu SpinaliS stai ca și cum ”n-ai sta deloc”!

     Ideea de bază a scaunelor SpinaliS este să vă mențineți corpul în mișcare în timpul șederii, imitând majoritatea elementelor de mișcare. Dar scaunul SpinaliS este mai mult decât atât: nu doar oferă corpului  posibilitatea de a se menține într-o poziție sănătoasă ci îl și forțează să facă asta! Citește cum!

SpinaliS te asigură că stai într-o poziție corectă 

     Când ne așezăm pe un scaun SpinaliS primul lucru pe care îl vom observa este că șezutul scaunului este instabil. Oricât de ciudată și incertă ar fi această soluție, instinctiv vom simți cum să ne echilibrăm și iată, miracolul!Corpul nostru singur își așează coloana vertebrală și pelvisul într-o poziție sănătoasă, dreaptă. Dacă poți merge cu bicicleta sau ai încercat vreodată să mergi pe un segway, nu vei avea nicio problemă.

SpinaliS are grijă de sănătatea ta cât timp stai confortabil 

     Multe persoane se tem că acest mod de ședere nu poate fi confortabil. Cât de simplu este să ne „culcăm” într-un scaun executiv tradițional și să ne lăsăm corpul să se relaxeze! Problema majoră este că un scaun tradițional ne va strica corpul pe termen lung. Din nou subliniem faptul că scaunul SpinaliS trebuie testat, este nevoie de o experiență reală cu acesta pentru a înțelege diferența și pentru a înțelege că statul pe un scaun SpinaliS nu este cu nimic mai incomod decât un scaun tradițional.

SpinaliS este un scaun revoluționar  

     Clienții noștri spun adesea că șederea pe un scaun SpinaliS este foarte asemănător cu șederea pe o minge de fitness. Cu toate acestea, mingea de fitness este incomod pentru multe persoane, se pot accidenta folositorii, sunt interzise în multe locuri de muncă și nu a fost inventat ca să stăm 8 ore permanent pe ea. Scaunul SpinaliS însă a fost proiectat pentru a reuni într-un singur produs soluții bine stabilite pentru scaunele rotative: roțile permit mișcarea și manevrabilitatea scaunului în timp ce spătarul confortabil îți permite să te înclini în același mod pe care l-ai face dacă ai sta într-un scaun tradițional.De asemenea, este important de știu că o caracteristică standard a modelelor SpinaliS este cotiera, deoarece nu este suficientă doar suportul taliei și a spatelui în poziție corectă. Sprijinirea umerilor este la fel de importantă pentru a preveni durerile de umăr și de gât.

O soluție pe termen lung pentru menținerea sănătății 

    Scaunele SpinaliS nu s-ar bucura de un astfel de succes dacă nu ar fi produse de înaltă calitate. Aceste scaune sunt realizate folosind foarte puțin plastic, majoritatea elementelor fiind confecționate din metal cu opțiuni de tapițerie premium, bază din oțel standard și role pentru parchet. Când alegi un scaun SpinaliS investești într-o soluție pe termen lung pentru a rămâne sănătos. Și SpinaliS nu te va dezamăgi! În spatele experienței SpinaliS vei găsi povești de succes:

Prima poveste

În 1999 Tomaž Ham s-a prezentat la medic cu dureri de spate. Acesta i-a sugerat ca pe lângă tratament să folosească mingea de fitness la birou, în vederea îmbunătățirii stării sale de sănătate. Cu toate acestea, Tomaž a decis să creeze un scaun care să combine confortul unui scaun rotativ cu utilitatea unei mingi de fitness. Împreună cu Janko Popovic, profesor medical și specialist ortoped, au început să dezvolte sistemul SpinaliS. La vremea aceea, nici ei nu s-au gândit cât de mare succes va avea sistemul SpinaliS în următorii ani.

 A doua poveste

După inventarea scaunului SpinaliS a fost nevoie de multă muncă grea și perseverență pentru ca după 10 ani, în anul 2010, SpinaliS să devină o companie recunoscută, care livrează produse în multe țări europene. Elementele familiare și obiectivele originale s-au păstrat pe tot parcursul anilor astfel că, în prezent, fiecare scaun SpinaliS conține o mică bucată din ideea de revoluționare a scaunului la care a visat Tomaž Ham în 1999.