• Blog
  • Ergonomia perfectă la birou

Blog Ergonomia perfectă la birou

 

     Probabil mulți dintre noi am avut neplăcerea de a lucra la o masă sau pe un scaun care nu putea fi reglat în așa fel încât să fie confortabilă.

     Aceste situații neplăcute pe lângă disconfort, pot provoca dureri de spate, al gâtului sau ale membrelor. Standardizarea scaunelor și a meselor poate avea anumite avantaje, dar pentru mulți este o sursă de frustrație și disconfort. În mod ideal, așa cum fiecare corp uman este unic, și birou nostru trebuie să fie adaptat unic după nevoile noastre.


     Pentru acest scop scaunele de birou sunt ergonomice și pot fi ajustate după dimensiunile utilizatorului. De obicei ajustarea scaunelor rezolvă o parte a problemelor, dar cele mai ideale cazuri sunt când atât scaunul cât și masa de birou poate fi reglată. Astfel putem evita cazurile când brațele scaunelor nu intră sub blat, sau blatul mesei este prea înaltă sau prea joasă. Din acest motiv mesele reglabile de birou devin tot mai populare.

     Nu este o coincidență că birourile moderne sunt deja alcătuite din scaune ergonomice și mese reglabile. Astfel biroul cu siguranță se poate adapta după nevoile utilizatorului și dispar problemele și disconfortul creat de limitările mobilierului. Totodată cu un birou ergonomic apare oportunitatea mediului activ de lucru care permite alternarea posturii din șezut pe scaun în stat pe picioare (sit & stand).  Schimbarea acestor două poziții este benefică atât din punct de vedere al sănătății – prin îndreptarea spatelui, mișcarea corpului, stimularea circulației sanguine; cât și din punctul de vedere al productivității.

     Sfatul Maren pentru a crea un birou ideal:

  • Stabilește dimensiunile mesei de care ai nevoie în funcție de lucrurile pe care le folosești când lucrezi
  • Cu cât alegi o dimensiune mai mare, cu atât vei umple masa cu chestii nefolositoare și deranjante în timp
  • Daca alegi o masă fixă, ai grijă să nu te limiteze din punct de vedere al scaunului – distanța între picioarele mesei și înălțimea mesei să permită mișcarea scaunului sub masă, fără a bloca brațele sau baza scaunului.
  • Pentru a te asigura că nu vei întâmpina probleme de ergonomie și limitări în crearea biroului perfect alege mesele reglabile pe înălțime
  • La alegerea scaunelor citește cele mai importante 7 + 1 aspecte aici -> 7+1 aspecte importante în alegerea unui scaun de birou