• Blog
  • Eliberați coloana vertebrală

Blog Eliberați coloana vertebrală

 

 

Cum păstrezi sănătatea coloanei vertebrale?

Un regim adecvat de exerciții și un stil de viață sănătos te poate ajuta în menținerea unei coloane vertebrale sănătoase! Ar fi chiar așa de simplu?


Coloana vertebrală

     Fiecare componentă are un rol esențial; acțiunea lor comună permite mișcarea. Descrierea generică a coloanei vertebrale: discurile intervertebrale dintr-o coloană sănătoasă interceptează și atenuează șocurile și vibrațiile; vertebrele asigură un sprijin adecvat pentru spate.

     Sistemul nervos avertizează despre suprasarcină sau alte disfuncționalități, în timp ce mușchii permit mișcarea.

     Coloana vertebrală susține partea superioară a corpului. Sarcina asupra coloanei vertebrale este măsurată prin presiunea dintre discurile intervertebrale creată de greutatea corporală, postură și greutatea externă (ridicare).

 

 

De ce apar leziunile?

 

     Leziunile apar mai ales din cauza supraîncărcării spatelui și a lipsei unui regim de exerciții. În ambele cazuri, coloana vertebrală începe să-și piardă flexibilitatea, iar mobilitatea devine limitată.

     Tensiunea excesivă, constantă asupra discurilor intervertebrale provoacă pierderea fluidului pe care îl conțin. Prin deshidratarea treptată a discurilor intervertebrale, distanța dintre discuri se scurtează, provocând durere prin iritarea nervilor.

 

 

Dar cum poți preveni apariția acestor probleme?

     Șederea pe o minge terapeutică este un exemplu în care, datorită flexibilității sale, suntem forțați să stăm cu o postură corectă, cu coloana vertebrală în poziție verticală, facilitând activitatea constantă a mușchilor paravertebrali și abdominali.

     Șederea activă activează mușchii spatelui și abdominali. De regulă, acest lucru este valabil pentru scaunele cu șezut flexibil. Pentru a-și menține echilibrul și stabilitatea, utilizatorul este nevoit să-și activeze mușchii pentru a evita căderea de pe scaun.

    Soluția scaunelor SpinaliS este șezutul activ, care, prin mișcare constantă, întărește mușchii, menține flexibilitatea ligamentelor și previne efortul excesiv, localizat pe anumite părți ale coloanei vertebrale.

     SpinaliS este singurul scaun care în timp ce îți oferă confortul unui scaun de birou modern, imită și șezutul activ oferit de o minge terapeutică – aceasta din urmă fiind instrumentul cel mai des recomandat de către terapeuți pentru prevenirea și remedierea problemelor vertebrale, cauzate de sedentarism și de postura incorectă, adoptată șezând pe un scaun clasic.

     Datorită șezutului activ care urmărește mișcarea corpului, coloana vertebrală este menținută constant într-o poziție corectă. Șederea activă pe un scaun SpinaliS întărește mușchii spatelui și abdominali, promovând o postură corectă, prevenind astfel durerile de spate. Totodată oferă posibilitatea de a odihnii mușchii, contrar cu mingea terapeutică, ceea ce este vital dacă stăm așezați pentru perioade lungi de timp.

     Colecția SpinaliS poate oferi un ajutor extraordinar în crearea unui mediu de lucru sănătos și plăcut, la locul de muncă sau acasă, menținând sănătatea coloanei vertebrale și prevenind durerile de spate.

Află mai multe detalii despre scaunele Spinalis aici:

https://maren.ro/produse/colectia-spinalis