• Blog
  • Cum să-ți alegi fotoliul bean bag

Blog Cum să-ți alegi fotoliul bean bag

 

 

     Dacă în trecut oamenii nu puneau așa mare preț pe modul în care își amenajau locuința, acum lucrurile s-au schimbat. Interioarele în stil modern încântă prin formă și culoare, dar și prin utilizarea diferitelor piese de mobilier colorat. Fotoliile bean bag sunt din ce în ce mai utilizate pentru decorarea interioarelor, fiind moderne, se încadrează în orice cromatică sau stil al spațiului unde va fi așezat. Mai mult, sunt preferate și pentru zonele exterioare. Totuși, este esențial să fie cunoscute anumite aspecte atunci când se alege un fotoliu bean bag.


1. Husa exterioară și interioară

     În primul rând este recomandat să aflați, dacă beanbag-ul are husă interioară sau nu. În cazul în care husa exterioară se deteriorează dintr-un motiv anume, granulele de polistiren vor fi împrăștiate pe podea. Din această cauză este recomandat alegerea unui beanbag care sa aibă husă interioară, care este umplut cu granule de polistiren și husă exterioară, care poate fi înlăturată și spălată ( în funcție de materialul ales ). 

2. Material de calitate, lavabil

     Materialul din care este confecționat trebuie să fie de bună calitate, să aibă rezistență la abraziune și este recomandat să fie lavabilă. Dacă husa este și rezistentă la apă atunci fotoliul poate fi utilizat și în spațiile exterioare, fiind potrivit pentru o utilizare frecventă. Un plus pe care îl aduce husa lavabilă este faptul că puteți folosi fotoliul bean bag și în spațiile unde au acces animalele de companie, de multe ori existând riscul ca pe husă să rămână păr de la animale.

3. Forma, mărimea și culoarea

     Forma și mărimea fotoliului trebuie alese în funcție de nevoi și de spațiul unde se dorește să fie folosit. Fotoliile bean bag cu spătar înalt și confortabil se încadrează ușor în camere dar și în birouri. Alegerea cromaticii și a materialului va aduce încăperii dumneavaostră un plus de culoare.

4. Funcționalitatea

     Dacă este să ne gândim la funcționalitatea acestui tip de mobilier, ei bine el poate fi folosit în orice încăpere, cu condiția să existe spațiu suficient și să nu se creeze aglomerație. O sufragerie modernă unde să vă întâmpinați oaspeții, în camera de copii, în bucătărie alături de un soft table, în grădina interioară a casei. Fiind umplut cu bile de polistiren este foarte ușor de mutat.

5. Conținutul

     Când doriți să achiziționați un fotoliu bean bag informați-vă cu privire la materialul cu care este umplut. Granulele de polistiren sunt cea mai bună alegere.

6. Cusăturile

     Un alt aspect la care să fiți atenți atunci când achiziționați acest produs sunt cusăturile și fermoarele, dacă cusăturile nu sunt puternice atunci materialul se poate rupe. Este esențial să fie duble și uniforme. Fermoarele trebuie să fie ascunse sub țesătură pentru a se evita agățarea lor de covor sau să fie zgâriată podeaua.

     Fotoliile bean bag de la Maren sunt confecționate din materiale rezistente, cu husă exterioară ce poate fi spălată și, cel mai important, pot fi personalizate în funcție de cererea clientului, respectiv se poate alege culoarea și materialul din care să fie confecționate.