• Blog
 • Cinci sfaturi pentru a transforma biroul tău într-un spațiu mai plăcut și mai productiv

Blog Cinci sfaturi pentru a transforma biroul tău într-un spațiu mai plăcut și mai productiv

 

 

 

     După o iarnă lungă și zile noroase de primăvară, cu sosirea vremii bune încet-încet devine tot mai greu să te concentrezi la birou. Pentru a rămâne productiv și în timp ce natura te cheamă afară, biroul tău trebuie să fie un loc mai plăcut care te inspiră să fi mai productiv. Maren îți oferă 5 sfaturi pentru a transforma biroul tău într-un loc mai plăcut unde în același timp poți fi și mai productiv:


1. Transformă-ți biroul într-un spațiu primitor!

   Primul pas ar trebui să fie transformarea biroului într-un spațiu primitor. Acesta include estetica și facilitățile. În primul rând, nu subestima niciodată puterea culorilor vii și a luminii asupra stării psihice. Un birou în culori plictisitoare, cu iluminare slabă nu o să te inspire să fi mai creativ sau productiv; spațiul tău ar trebui să aibă multă lumină, să se simtă flexibil și să te inspire să lucrezi acolo.

2. Alege scaun ergonomic pentru biroul tău care este ideal pentru tine!

   Alege scaunul ergonomic ideal pentru biroul tău astfel crești productivitatea, și scazi riscul apariției problemelor de sănătate. Atunci când pornești în căutarea scaunului perfect pentru tine, trebuie să iei în considerare unele aspecte cheie:

 • Șezutul scaunului trebuie să aibă o adâncime adecvată
 • Șezutul trebuie să aibă o înălțime în așa fel, încât șezând genunchii să aibă un unghi de 90-110 grade, iar tălpile trebuie să atingă integral podeaua
 • Spătarul trebuie reglat pe înălțime, încât partea superioară să fie la nivelul umerilor, iar suportul lombar să fie la înălțimea dedicată sprijinului coloanei în poziție de lordoză
 • Scaunul ideal trebuie să permită menținerea posturii corecte, care este ilustrat mai jos

3. Alege un spațiu de lucru cu dimensiuni ideale pentru tine!

   Una dintre problemele cele mai des întâlnite de către clienții nostri, este lipsa spațiul de lucru. O masă de birou aglomerată oferă un spațiu prea mic pentru a lucra, astfel poate deveni un factor deranjant sau chiar demotivant. Maren te sfătuiește să calculezi bine suprafața necesară pentru spațiul tău de lucru.  

 • Dacă spațiul acesta este prea mare, vei avea tendința să-l folosești pentru a depozita diverse obiecte care nu sunt necesare pentru a lucra, astfel pe termen lung biroul tău va deveni aglomerat. Spațiul de lucru trebuie să fie organizat și să conțină numai uneltele tale necesare pentru a lucra!
 • Dacă spațiul de lucru este prea mic, trebuie să faci rost de o masă de birou care are sertare de depozitare, cu ajutorul cărora poți organiza eficient biroul tău.

4. Încearcă beneficiile stilului de lucru de tip “sit & stand”!

   Poate ai auzit deja de mesele de birou reglabile pe înălțime, dar oare știi cât de mare este impactul acestora asupra activităților tale de la birou? Descoperă și tu beneficiile dovedite asupra sănătății și a productivității:

 • Statul în picioare reduce riscul de obezitate
 • Reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare
 • Utilizarea birourilor reglabile previne durerile de spate
 • Folosirea lor îmbunătățește cheful și nivelul de energie, astfel stimulând productivitatea

5. Când alegi mobilierul pentru birou, gândește-te pe termen lung și pune sănătatea ta pe primul loc! 


   Mesele reglabile pe înălțime oferă o soluție inovatoare și ergonomică pentru a lucra în stilul “sit & stand”, astfel poți reduce timpul petrecut șezând. Totodată când lucrezi în picioare, îmbunătățești cheful și nivelul de energie, astfel stimulând productivitatea.
Pentru timpul petrecut șezând, îți recomandăm scaunele SpinaliS, cu ajutorul cărora poți beneficia de efectele miraculoase al șezutului activ. Imitând mingea terapeutică, folosirea scaunelor SpinaliS poate fi ideală pentru cei cu hernie de disc sau pentru cei care vor să prevină astfel de probleme.


Descoperă revoluția birourilor moderne și ergonomice împreună cu Maren- specialistul tău în ergonomie! >>https://maren.ro/categorii/scaune-si-mese-de-birou